Nasıl @metu.edu.tr uzantılı kullanıcı kodu edinebilirim?

Tüm @metu.edu.tr uzantılı kullanıcı kodları bir gerçek kişi ile eşleştirilir ve bu gerçek kişiye öğrenci ise öğrenci numarası olmadan, Personel ise sicil numarası olmadan kullanıcı kodu verilmez.

ODTÜ Öğrencileri

ÖİDB tarafından kayıt işlemi gerçekleştirilen ve öğrenci numarası bulunan tüm öğrenciler useraccount.metu.edu.tr adresindeki Yeni Öğrenci bağlantısını kullanarak TC Kimlik veya Öğrenci numarası ile kayıtlı olduğu bölüm bilgisini seçer, beyan ettiği e-posta adresine Tek Kullanımlık Şifre iletilir. Bu şifre ile useraccount.metu.edu.tr adresine giriş yaparak kalıcı şifre, kurtarma e-posta adresi ve ad.soyad şeklindeki e-posta adresini (özel öğrenciler hariç) tanımlayabilir.

ODTÜ Personeli

ODTÜ’de çalışmakta olan personellerin, sicil numarası aldıktan sonra kullanıcı kodu için F1 formu doldurarak Bölüm/Birim Yöneticisine imzalatmaları ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı B-14 numaralı no'lu odaya şahsen başvurmaları gerekmektedir. Tüm kullanıcılar "ODTÜ Bilişim Kaynakları Politikaları"na uymakla yükümlüdür.

ODTÜ Personel Daire Başkanlığı tarafından personel sicil numarası atanmamış kullanıcılara kullanıcı kodu verilmemektedir.