ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayın Ödüllerine Nasıl Başvurabilirim?

EDYS'yi kullanırken bir sorun yaşamamak için Chrome, Opera veya Firefox internet tarayıcılarından birinin güncel sürümünü deneyebilirsiniz. Internet Explorer kullanırken bazı hatalar alınabilmektedir.

• ODTÜ kullanıcı kodunuzla (metu.edu.tr uzantılı) EDYS arayüzüne giriş yapınız.
      • ODTÜ personeli olmanıza rağmen EDYS'ye giriş yapamıyorsanız, EDYS'ye kayıt olmalısınız.

• ODTÜ öğrencilerinin EDYS'ye giriş yetkisi bulunmadığından, yayın ödülü başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin bölüm sekreteri ile iletişime geçmesi gerekmektedir.

• EDYS ana sayfada KISAYOLLAR bölümünden ilgili formu seçiniz.
      • EDYS'ye giriş yaptığınız halde forma erişemiyorsanız, formu doldurma yetkiniz bulunmuyor demektir. Bu durumda, lütfen bölüm sekreterinizle iletişime geçiniz.

• Formu doldurduktan sonra kaydediniz.
    • Makale ise Makalenin ilk sayfasını Belge Ekle ile ekleyiniz.
    • Kitap ise KİTABIN BASILI kopyasının Rektör Yardımcıları Ofisi'ne iletilmesini rica ederiz.
      • Eğer kitabın basılı kopyasının sağlanması mümkün değilse, ilgili kitabın aşağıda belirtilen bölümlerinin çıktılarının sağlanması gereklidir:

1. Kitabın dış kapağı,
        2. Kitabın iç kapağı, basım ile ilgili bilgilerin bulunduğu sayfa, tanıtım sayfası, içindekiler sayfası
        3. ODTÜ adresinin yer aldığı sayfa(lar),
        4. Yazarın kitapta yazdığı bölümün sayfaları,
        5. Kitabın indeks sayfaları,
        6. İndeks sayfasından önceki son sayfa,
        7. Kitabın en son sayfası.

Not: Ödül başvuru sahibi yazarlık için form doldurmuşsa ve kitabın basılısını sağlayamıyorsa yukardaki maddelerden 4. maddeyi hariç tutarak diğer belgeleri sağlaması gerekmektedir.

• Sevk Et > imzala -> Sevk Et yolunu takip ederek formu ilgili sekretere sevk ediniz.

Aradığınız dergi listede yok ise ilgili dergi Kütüphane tarafından listeye alınmamış veya listeden çıkarılmış olabilir. Konu ile ilgili Kütüphane'den bilgi alabilirsiniz. E-posta: referansmetu.edu.tr Telefon: +90 312 2102786 / +90 312 2102798

Formun nasıl doldurulacağı aşağıdaki video ile örneklenmiştir. Videoyu tam ekranda izlemek için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz:

ODTÜ Geliştirme Vakfı Yayın Ödüllerine başvuru süreci aşağıda görülebilir:

Akis

Yayın ödülü başvuruları ile ilgili ayrıntılı bilgi için, lütfen http://pdb.metu.edu.tr/odtu-gelistirme-vakfi-yayin-odulleri adresindeki açıklamaları okuyunuz.

Yayın ödülü başvuruları ile ilgili genel sorularınızı 210 21 08 no'lu telefondan Rektörlük'e iletebilirsiniz.