Windows işletim sistemi kurulu cihazımla ODTÜ VPN servisini nasıl kullanabilirim?

Windows işletim sistemi yüklü cihazımla ODTÜ VPN hizmetini nasıl kullanabilirim?

ODTÜ VPN hizmeti ile birlikte, mensup ve öğrencilerimiz yerleşke dışında bulundukları sürelerde kullandıkları kişisel bilgisayarlara ya da mobil cihazlara kuracakları küçük bir paket program vasıtasıyla (VPN Client), üniversitemiz yerleşke içi ağ kaynaklarına erişebileceklerdir.

Önemli Uyarı: VPN üzerinden bağlanan kullanıcılarımızın bağlantı hızları kullanıcı başına 3 Mbps olarak şekillendirilmektedir. Bu nedenle VPN bağlantısına ihtiyacınız kalmadığı durumlarda VPN bağlantınızı sonlandırmanızı öneririz.

Windows işletim sistemi yüklü cihazınızla VPN hizmetini kullanabilmeniz için:

netregister.metu.edu.tr adresine giriş yaptıktan sonra VPN service bağlantısında gelen işletim sisteminize uygun yazılımı indirdikten sonra kurulumu çalıştırınız.

Gelen ekranlardan Next (İleri), Install (Kur) seçeneklerine tıklayarak kurulumu tamamlayınız.

Kurulum sonlandığında karşınıza gelen ekranda Remote Server kısmına border.metu.edu.tr, Username ve Password kısmına da ODTÜ kullanıcı adı ve şifrenizi girerek Login (Giriş)’e basınız. Giriş yaptıktan sonra uygulama simge durumuna gelebilir. Görev çubuğundan simgeyi çift tıklayıp uygulamayı öne getirebilirsiniz.

Servis ilk açıldığında Not Connected (Bağlı Değil) olarak gelecektir. Bağlantı kurmak istediğinizde Connect (Bağlan) diyerek bağlantı kurabilir, ihtiyacınız kalmadığı durumda Disconnect (Bağlantıyı Sonlandır) diyerek bağlantıyı kesebilirsiniz.