'ad.soyad@metu.edu.tr' biçimindeki e-posta adresimi değiştirebilir miyim?

https://useraccount.metu.edu.tr adresindeki Kullanıcı Hesap Yönetimi sayfasında seçmiş olduğunuz ad.soyadmetu.edu.tr biçimindeki e-posta adresiniz normal şartlarda değiştirilememektedir.

Ancak evlenme ve boşanma nedeniyle ya da mahkeme kararıyla ad veya soyad değişikliği yaptıysanız, ilgili belgeler ile öğrenciyseniz Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na, personelseniz Personel Daire Başkanlığı'na başvurmanız gerekmektedir. PDB ve ÖİDB tarafından yapılan güncellemeler sonrasında sistemlerimizdeki bilgileriniz de güncellenecektir.

Eğer size verilecek yeni e-posta adresi başka bir kullanıcı tarafından kullanılıyorsa, yeni bir adres belirlemek üzere sizinle iletişime geçilecektir.

Adres değişikliği yapıldıktan sonra eski e-posta adresine gelen e-postalar hiçbir şekilde yeni adrese yönlendirilmeyecek, gönderen kişiye geri dönecektir. Bununla ilgili bilgilendirme vb. işlemler kullanıcının sorumluluğundadır.