Görüntüleme: 2068

Merkezi lisanslı yazılımlardan kimler, nasıl faydalanabilir?

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, kullanıcılarımızın ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yerleşke genelinde kullanılmak üzere lisanslı yazılım temin etmektedir. Yazılım lisansları her yıl yenilenmektedir. Kullanıcılarımız lisansı alınan her yazılımın son sürümlerini kullanma imkanına sahiptir. Bu konuyla ilgili sorularınızı hotlinemetu.edu.tr adresine iletebilirsiniz.

Lisanslı olarak Üniversitemizin kullanımına sunulmakta olan yazılımların, ODTÜ Bilişim Kaynakları Kullanım Politikaları Belgesi'nin 3.5. ve 7. maddelerine uygun şekilde kullanılması esastır. Bu çerçevede, yazılımların lisanslama koşullarına uyulması ve yazılımların kurulmasında kullanılan lisans anahtarlarının ("licence key") 3. kişilerle paylaşılmaması gerekmektedir. Bu kurallara uygun hareket etmeyenler için 5. madde uygulanır.

Lisanslı yazılımlara ODTÜ Lisanslı Yazılım FTP sitesi'nden indirmek yoluyla erişebilirsiniz.

Yapılan lisans anlaşmaları gereğince bu FTP sitesi sadece ODTÜ  yerleşke ağı içinden üniversite akademik ve idari personelinin erişimine açıktır.

Önemli Uyarı: Bu yazılımların lisans koşullarını ihlal edecek şekilde kullanımları "5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu" ve "Türk Ceza Kanunu'nun 525/a maddesi" uyarınca yasaktır.