Mezun olduktan sonra ODTÜ kullanıcı hesabıma gelen e-postalarımı yönlendirebilir miyim?

Yönlendirme servisi kapsamında, öğrencilerin exxxxxxmetu.edu.tr formatındaki e-posta adresleri mezuniyetlerini takip eden 1 Öğretim Yarıyılı (1 Dönem) boyunca (Haziran dönemi mezunları için bir sonraki yılın Mart ayı; Şubat dönemi mezunları için aynı yılın Kasım ayı sonuna kadar) açık tutularak, bu sürenin sonunda, mezun tarafından bildirilenen yeni bir e-posta adresine süresiz olarak yönlendirilmektedir.

Mezuniyet durumundaki öğrencilere, kullanıcı hesapları kapatılmadan 6 ay önce, kullanıcı hesaplarının kapatılacağına dair bir bilgilendirme e-postası ve 1 ay önce ise hatırlatma e-postası gönderilmektedir. Öğrenciler, bu kapatılma e-postasını aldıktan ya da hesapları kapatıldıktan sonra herhangi bir zamanda bu yönlendirmeyi yapabilmektedirler.

Kullanıcı e-posta adreslerinin yönlendirilmesi için https://faq.cc.metu.edu.tr/tr/sss/odtu-e-posta-yonlendirmeyi-nasil-kullanabilirim adresinden bilgi alabilirsiniz.