-A +A

meturoam ağına nasıl bağlanabilirim?

Bir kablosuz cihazın ODTÜ kablosuz ağına bağlanabilmesi için WPA2 Kurumsal sistemini ve PEAP/MSCHAPv2 algoritmalarını desteklemesi gerekmektedir. meturoam yayını ile uyumlu OLMADIĞI bilinen popüler cihazlar için bu bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz.

Meturoam kablosuz ağına bağlanmak için ODTÜ kullanıcı koduna ve meturoam şifresine ihtiyacınız vardır. meturoam şifreniz bulunuyorsa, bağlantı ayarlarına geçebilirsiniz.

IP adresime uygulanmış bir kısıtlama olup olmadığını nereden öğrenebilirim?

SPAM, virus, izinsiz IP kullanımı, P2P programlar nedeni ile lisans ihlali gerçekleştirdikleri belirlenen IP adreslerinin ağ erişimi süreli ya da süresiz BİDB Ağ Grubu tarafından kapatılabilir. IP' nizin durumunu aşağıdaki adresten kontrol edebilirsiniz.

https://netregister.metu.edu.tr -> Restriction Menüsü

BİDB'nin verdiği servislerden yararlanmak için yapılması gerekenler nelerdir?

Merkezi sistemler üzerinde çalışmak ve İnternet'e bağlanmak isteyen akademik/idari personelin Kullanıcı Kodu Başvuru Formu'nu bölüm/birim koordinatörlerine onaylattıktan sonra mesai saatlerinde BİDB B-14 no'lu odaya personel kimlikleri ile birlikte başvurarak kullanıcı kodu ve şifrelerini almaları gerekmektedir.

Yeni bir E-Liste başvurusunda bulunmak için ne yapmalıyım?

Yeni bir liste tanimlamak için https://form.bidb.odtu.edu.tr/list adresinde yer alan formu doldurabilirsiniz. Sadece ODTÜ personelinin giriş yapabildiği bu forma erişebilmek için merkezi sunucular üzerinde tanımlı kullanıcı kodu ve şifrenizi kullanmalısınız. Liste tanımlamaları ile ilgili detaylı bilgiye http://e-liste.bidb.odtu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

Kayıt sayfasındaki robot resim doğrulama (ben robot değilim) hakkında nereden bilgi edinebilirim?

Kayıt sayfasında ders seçimi ekranında otomatik ders seçimlerini engellemek amacıyla robot resim doğrulama sistemi kullanılmaktadır.

Google ReCaptcha servisi kullanıcının tarayıcısına Google tarafından otomatik eklenmekte ve doğrulanmaktadır. Ayrıca bu servisin bir zaman aşımı olduğundan ekrandaki gösterilen resimlerden doğru olanlar seçilip bir süre beklenince doğrulama kendi kendine zaman aşımına uğrayabilmektedir.

E-imza nedir?

E-imza veya Nitelikli Elektronik Sertifika (NES), tüm web sayfalarında kullanılan ıslak imzanın elektronik ortamdaki eşdeğeridir.Ek olarak, çeşitli elektronik ortamlarda (çevrimiçi veya çevrimdışı) bir kimlik doğrulama aracı olarak da kullanılabilir.

Pages

Subscribe to Sıkça Sorulan Sorular RSS